Kruh

„Kar ni povšeči nam, ne strežemo drugim …”

V kuhinji domujejo jedi iz ajde. Smetanova juha z ajdovo kašo in gobami, ajdovi štruklji, ajdovi žganci s kislim mlekom, ki teknejo za zajtrk. Brez domačega ajdovega kruha z orehi pri nas ne gre. Ves kruh je pečen doma, spletan v kite, zapečen hleb.

„S pripravo starih jedi ohranjamo spomin nanje.”

Juhe vseh vrst bodo v družbi ajdovih ali sirovih štrukljev z gobami zadovoljile vegetarijanske želje. Ljubiteljem mesnih jedi pripravimo tipično dolenjsko jed Fantovsko pečenko, kunca v smetanovi zelenjavni omaki, teletino iz lončene sklede, šivano pečenko, hrustljavo zapečena svinjska rebra, polnjenega domačega piščanca, mrežno pečenko, pečene postrvi iz domačega potoka …

Uporabljamo le doma, na človeku in naravi prijazen način pridelano hrano, saj le taka zadovolji najzahtevnejšega jedca, kot smo sami. Živali hranimo z doma pridelano hrano, posledično je kakovost mesa višja, kakršna je na mizah danes žal redkost.