01

maj

Dolenjski štruklji

Struklji_izrez

Štruklji so sodili med boljše jedi.

“Naredila je testo, ga nadevala s pregreto smetano, zvila in z žlico narezala na manjše koščke. Zložila jih je v lončeno posodo, zalila z vodo, posolila, vse ostalo je naredila peč… “

Dolenjski štruklji
testo:
50dag bele moke
1 jajce
2 žlici olja
mlačna voda, sol

nadev:
2 žlici olja
mlačna voda, sol

nadev:
20dag masti
20 dag naribanega belega
kruha
4 jajca
0,5 l pregrete smetane
peteršilj

Naredimo vlečeno testo in pustimo počivati. Spočitega razvlečemo, namažemo s smetano in potresemo s prepraženimi drobtinami, ki smo jim dodali razžvrkljana jajca. Štruklje zvijemo in jih v slanem kropu kuhamo
15 – 20 minut. Postrežemo žanjicam in koscem za pozno malico.

By Turistična kmetija Šeruga|Uncategorized @sl|0 comment

Comments are closed.