Bezgov sirup

Bezgov sirup

Domačija Šeruga kulinarika

Potrebujemo:

  • 40 cvetov

  • 3l vode

  • 3kg sladkorja

  • 6 bio limon

  • 1 citronka

Ko naberemo cvetje, ga očistimo uši in žuželk, zelene peclje čim bolj odrežemo.

Vodo in sladkor zavremo, da se sladkor stopi. Ohlajeni vodi dodamo cvetove, na tanko narezane rezine limon in za 24 ur postavimo v hladen prostor. Vmes večkrat premešamo.

Precedimo čez krpo, dodamo citronko, premešamo in sirup nalijemo v razkužene steklenice. Zapremo in shranimo v temnem in hladnem prostoru. Tako zdrži tudi do enega leta.

Sirup v vročih dneh ponudimo razredčen z vodo, kocko ledu, rezino limone in lističem melise. Zelo osvežilno in trendovsko.

Če sirup rabimo za sladoled ali kreme, namesto 3 litrov uporabite le en liter vode ob isti količini sladkorja in limon, cvetje pa naj se namaka 48 ur.

Delite zgodbo

Spremljajte nas
spoznajte nas