Porove pogače

Porove pogače

Domačija Šeruga kulinarika

Morda bi kdaj poskusili porove pogače?

Potrebujemo:

  • polovico listnatega testa (lahko ga kupimo, seveda je bolje, če ga naredimo sami)
  • 1 por

  • 2 jajci

  • sol, poper

  • 1,5 – 2 dl mleka

Por narežemo na kolobarje in ga prevremo v slani vodi. Odcedimo, da se ohladi.

Listnato testo razvaljamo in narežemo na pravokotnike (pribl. 10x10cm).

Posodice za mafine namastimo z maslom, vanje položimo listnato testo.

Jajce razžvkljamo z mlekom, dodamo malo soli in popra in zmešamo s porom.

Z žlico napolnimo posodice z listnatim testom in pečemo v ogreti pečici (180°C v navadni ali 150°C v ventilacijski), da postane testo zlato rumeno in se nadev zgosti in zapeče.

Porove pogače so super kot priloga, lahko tudi glavna jed z zeleno solato.

Delite zgodbo

Spremljajte nas
spoznajte nas